Οι μάγισσες σας καλωσορίζουν

το ιστολόγιο των παιδιών που αγαπούν το ομότιτλο βιβλίο του Αλκιβιάδη Κούση
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Παπαβασιλείου, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ)


Η Μιρέλλα, η Φιρέλλα και η Κανέλα ανυπομονούν να σας γνωρίσουν και να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά τους. Πάρτε τις σκούπες και τα καπέλα σας κι ελάτε στην παρέα μας!

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

μολύβια και χρώματα σε δράση!!!

Ο Χρήστος σήμερα έφερε από το σχολείο του κάποιες πολύ ιδιαίτερες ζωγραφιές. Τις έδειξε πρώτα στη Μαρία και στο Γιάννη κι εκείνοι αμέσως χαμογέλασαν πλατιά. Κάθισαν στο μεγάλο τραπέζι στην κουζίνα, φώναξαν τη μαμά και το μπαμπά τους κι όλοι μαζί άρχιζαν να κάνουν σχόλια για τις όμορφες δημιουργίες των συμμαθητών του Χρήστου. Μα τι έδειχαν επιτέλους αυτές οι ζωγραφιές; 

Η Μαρία, που της αρέσει πολύ η ζωγραφική, είπε πως δεν περίμενε ποτέ τόσο μεγάλη επιτυχία! Ο Γιάννης δήλωσε ότι έχει εντυπωσιαστεί από την ομοιότητα, ενώ ο Χρήστος έλεγε και ξαναέλεγε πως στο σχολείο του υπάρχουν σπουδαία ταλέντα στη ζωγραφική! Κάποια στιγμή πέρασε από δίπλα τους η Φιρέλλα κι έριξε μια ματιά στις ζωγραφιές που ήταν απλωμένες πάνω στο τραπέζι. Γούρλωσε τα μάτια της  κι έμπηξε τις φωνές...

-Κορίτσια!!! Κορίτσια!!! Τρεχάτε να δείτε! Τα παιδάκια στο σχολείο του Χρηστάκου μας έχουν ζωγραφίσει!!!

Ακούστηκε ένας ήχος πτώσης κι αμέσως μετά η Μιρέλλα άρχισε να βογγάει! Ευτυχώς όχι για πολύ. Πάνω στη βιασύνη της να έρθει, είχε πέσει από την πολυθρόνα που καθόταν και διάβαζε! Η Κανέλα έτρεξε να τη βοηθήσει γελώντας. Τη σήκωσε από το πάτωμα και ήρθαν και οι δυο τρέχοντας στην κουζίνα. "Για να δούμε, για να δούμε!", άρχισαν να φωνάζουν και οι δυο και πήραν στα χέρια τους τις ζωγραφιές!

-Αααααα! είπε η Μιρέλλα. Με έχουν φτιάξει καταπληκτική!!! 





-Τι λες καλέ; της είπε αμέσως η Φιρέλλα. Δεν βλέπεις καθόλου καλά! Εμένα έχουν πετύχει καταπληκτικά! Δεν βλέπεις πόσο όμορφη είμαι;



Η Κανέλα δεν χόρταινε να κοιτάζει τα φύλλα χαρτιού. Φαινόταν πολύ συγκινημένη! "Αχ, τα πουλάκια μου!" είπε λίγα λεπτά αργότερα. "Έβαλαν και τόσο ωραία χρώματα!"




Οι μάγισσες ζήτησαν την άδεια από τα παιδιά και πήραν τις ζωγραφιές στο δωμάτιό τους. Τις κόλλησαν στο τοίχο για να τις βλέπουν όλη μέρα. Ζήτησαν μάλιστα από το Χρήστο να πει σε όλα τα παιδάκια του σχολείου ένα πολύ μεγάλο "ευχαριστώ". Ο Γιάννης είχε μια πολύ καλή ιδέα: Να μαζεύουν όλες τις ζωγραφιές που θα φτιάχνουν τα παιδιά με αφορμή το βιβλίο, να ξεχωρίζουν τις πιο ωραίες από αυτές και να τις ανεβάζουν εδώ, στη σελίδα τους! 

Πώς θα σας φαινόταν να βλέπατε κι εσείς τη δική σας δημιουργία στο ιστολόγιό μας; Δείτε τι έφτιαξαν ο Θωμάς, η Δήμητρα, η Μαργιαλένα και η Μαριλένα και πάρτε ιδέες! 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου