Οι μάγισσες σας καλωσορίζουν

το ιστολόγιο των παιδιών που αγαπούν το ομότιτλο βιβλίο του Αλκιβιάδη Κούση
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Παπαβασιλείου, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ)


Η Μιρέλλα, η Φιρέλλα και η Κανέλα ανυπομονούν να σας γνωρίσουν και να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά τους. Πάρτε τις σκούπες και τα καπέλα σας κι ελάτε στην παρέα μας!

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

...κι όμως ήταν εκεί!

Μπορεί ο καιρός να συννέφιασε και να μας τα χάλασε λίγο, αλλά τελικά τα καταφέραμε! Το πολύ φιλόξενο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά (Χαλάνδρι) μάζεψε πολλούς μικρούς και μεγάλους φίλους των μαγισσών. Εκεί λοιπόν ακούσαμε το συγγραφέα να μας εξιστορεί το πώς ένας μαθητής του έγινε η αφορμή για να γραφτεί το βιβλίο, είδαμε το κλειδί που ανοίγει την μεγάλη πόρτα του σπιτιού της γιαγιάς στο χωριό, μάθαμε τα ονόματα των τριών παιδιών της ιστορίας και λύσαμε το μυστικό ξόρκι που φανερώνει τις κρυμμένες μάγισσες! Σσσσσσ! Μην το πείτε πουθενά!

Ο συγγραφέας είχε κλέψει τις σκούπες των μαγισσών και μας  τις έφερε να παίξουμε μαζί τους. Είδαμε από κοντά και το καπέλο της Μιρέλλας! Τραγουδήσαμε όλοι μαζί το τραγούδι του καλού σκουπίσματος, καβαλήσαμε τις τρελοσκούπες και κάναμε τις σκανταλιές μας. Ε, δεν πιστεύω να θέλετε να σας τα πούμε όλα;

Οι μάγισσες πού ήταν;;; Μα ήταν εκεί φυσικά! Δεν τις βλέπετε;
 ο συγγραφέας συναντά τους μικρούς κια μεγάλους φίλους των μαγισσών


 ο συγγραφέας αφηγείται....οι μάγισσες είναι κρυμμένες κάπου εκεί κοντά!!!


 έτοιμοι να διαβάσουμε το μαγικό ξόρκι;

 Όλα ήταν πολύ ωραία! Εσείς ήρθατε; Το επόμενο ραντεβού μας είναι στο βιβλιοπωλείο Μαγεμένος Αυλός στα Γλυκά Νερά. Θα είμαστε εκεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι!

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου