Οι μάγισσες σας καλωσορίζουν

το ιστολόγιο των παιδιών που αγαπούν το ομότιτλο βιβλίο του Αλκιβιάδη Κούση
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Παπαβασιλείου, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ)


Η Μιρέλλα, η Φιρέλλα και η Κανέλα ανυπομονούν να σας γνωρίσουν και να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά τους. Πάρτε τις σκούπες και τα καπέλα σας κι ελάτε στην παρέα μας!

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Μάγισσες στον...αέρα!


 (1/11/2015, 4.30 π.μ., από μήνυμα φίλου στο διαδίκτυο)
"Κάτι περίεργο συμβαίνει αυτή τη στιγμή πάνω από τον ουρανό του Γέρακα! Γυρνώντας από τη δουλειά είδα δυο φωτεινά αντικείμενα ( αποκλείεται να είναι αστέρια ) να έχουν εμφανιστεί στον ουρανό. Το ένα είναι πιο χαμηλά και είναι τεράστιο, κινείται δεξιά αριστερά, πάνω κάτω σα να χαρτογραφεί την περιοχή. Το δεύτερο είναι πιο ψηλά φαίνεται μικρότερο αλλά μοιάζει να συνοδεύει το μεγαλύτερο. Ξέρει κανείς κάτι γι αυτό;"
                                                                      
Βεβαίως, βεβαίως και ξέρουμε, αλλά πώς να το πεις και να σε πιστέψουν!

Πώς να πεις ότι η καλή μας η Μιρέλλα βγήκε "βόλτα" λίγο πριν τα ξημερώματα κι άρχισε να ζωγραφίζει με το μαγικό φωτεινό της ραβδί στον ουρανό; Αυτό ήταν το "μεγάλο φωτεινό αντικείμενο"! Από κοντά και η Κανέλα για να την ελέγχει! Αυτό ήταν το μικρότερο φωτεινό αντικείμενο! Όσο για τις κινήσεις δεξιά κι αριστερά, πάνω και κάτω...κανονικά δεν πρέπει να σας το πω, γιατί θα ντροπιαστούν στον κόσμο όλο και των μαγισσών και των ανθρώπων! Η Μιρέλλα χάθηκε και δεν μπορούσε να βρει το δρόμο να γυρίσει πίσω! Έτσι, άρχισε να πηγαίνει πέρα δώθε προσπαθώντας να βρει το σπίτι μας μέσα στο σκοτάδι. Ευτυχώς η Κανέλα, που είναι και πιο γνωστική, την βοήθησε! Είδαμε και πάθαμε μέχρι να επιστρέψουν!

Η Φιρέλλα για καλή μας τύχη δεν τις ακολούθησε αυτή την φορά. Έμεινε μαζί μας πίσω. Δεν ήθελε, λέει, "να χαλάσει η επιδερμίδα της" από την πρωινή δροσιά! Ο Γιάννης έβαλε τα γέλια και η Μαρία τη ρώτησε αν, όταν πετάς ψηλά τον ουρανό, κάνει τόσο κρύο όσο κάνει κάτω στη γη! Ε, δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα με τα κορίτσια! Το έχουμε ξαναπεί αυτό! Εγώ πάντως, αν μπορούσα να πετάξω ψηλά στον ουρανό, δεν θα με ένοιαζε καθόλου τι θερμοκρασία κάνει. Έχω άδικο;

Το συμπέρασμα πάντως, μετά από όλα αυτά, είναι ένα: Αν δείτε τίποτα περίεργα φώτα στον ουρανό να πηγαινοέρχονται, κοιτάξτε καλύτερα. Είναι πολύ πιθανό να δείτε τρεις μάγισσες πάνω στα σκουπόξυλά τους να κάνουν βόλτα! Κι αν σας πάρουν χαμπάρι, πείτε τους να γυρίσουν αμέσως πίσω! Ξέρουν εκείνες! Ελπίζω να ξέρουν δηλαδή....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου