Οι μάγισσες σας καλωσορίζουν

το ιστολόγιο των παιδιών που αγαπούν το ομότιτλο βιβλίο του Αλκιβιάδη Κούση
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Παπαβασιλείου, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ)


Η Μιρέλλα, η Φιρέλλα και η Κανέλα ανυπομονούν να σας γνωρίσουν και να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά τους. Πάρτε τις σκούπες και τα καπέλα σας κι ελάτε στην παρέα μας!

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Το Χάλοουϊν δεν είναι για μας!

To Χάλοουϊν (Halloween) έχει αναστατώσει τη Φιρέλλα! Θέλει σώνει και καλά να βγει έξω και να δείξει στα μικρά παιδιά πώς είναι οι "κανονικές" μάγισσες!!! Είναι σίγουρη πως θα μαζέψει όλα τα γλυκά και πως θα τους τρομάξει όλους! Αδύνατο να την πείσουμε ν' αφήσει κάτω τη σκούπα και το καπέλο της και να κάτσει ήσυχη, γιατί εδώ στην Ελλάδα δεν το γιορτάζουμε.

H Κανέλα, που είναι η πιο λογική από όλες, έψαξε και βρήκε πληροφορίες και κλείστηκαν και οι τρεις μες στην ντουλάπα και συζητούν. Η Μιρέλλα δεν καταλαβαίνει τίποτα! Η Κανέλα εξηγεί πως "Κάθε χρόνο το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, παράξενα και «τρομακτικά» πράγματα συμβαίνουν στη Βόρειο Αμερική. Φωτισμένες κολοκύθες, ανθρώπινοι σκελετοί, χαρούμενα φαντάσματα, μάγισσες καβάλα σε σκούπες κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων. Παιδιά γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας και οι νοικοκύρηδες τους προσφέρουν κέικ η ζαχαρωτά για την ανάπαυση των ψυχών".

Η Φιρέλλα θεωρεί ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να βγουν έξω, ενώ η Μιρέλλα θέλει μόνο να φάει τα γλυκά!!! Οι φωνές τους έχουν ξεσηκώσει το σπίτι. Τελικά βρέθηκε η λύση: Ανοίξαμε το παράθυρο και καθίσαμε όλοι μαζί να κοιτάζουμε έξω τον κόσμο. Η Κανέλα σκέφτηκε ν' αφήσει την Φιρέλλα να διαπιστώσει με τα ίδια της τα μάτια ότι δεν κυκλοφορούν έξω παιδάκια ντυμένα φαντάσματα ή μάγισσες και ότι κανένας δεν έχει ανάψει φαναράκια με κολοκύθες! Μετά από δυο ώρες καταφέραμε και την πείσαμε να μπει επιτέλους μέσα και να κλείσει το παράθυρο γιατί είχε παγώσει όλο το σπίτι.

Για να τις αποζημιώσω και να γλυκάνω τον πόνο τους, πήγα κι αγόρασα μια μεγάλη σακούλα με καραμέλες, σοκολάτες και ζαχαρωτά  και τώρα έχουμε κάτσει όλοι μαζί και τα μασουλάμε απολαυστικά! Ουφ! Τι νύχτα κι αυτή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου