Οι μάγισσες σας καλωσορίζουν

το ιστολόγιο των παιδιών που αγαπούν το ομότιτλο βιβλίο του Αλκιβιάδη Κούση
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Παπαβασιλείου, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ)


Η Μιρέλλα, η Φιρέλλα και η Κανέλα ανυπομονούν να σας γνωρίσουν και να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά τους. Πάρτε τις σκούπες και τα καπέλα σας κι ελάτε στην παρέα μας!

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Χαρίστε ένα βιβλίο!!!


Όπως έχουμε ξαναπεί τα παιδιά και οι φίλες τους...οι μάγισσες αγαπούν τα βιβλία! Στις 14 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως μια μέρα που χαρίζουμε βιβλία! Εσείς το ξέρατε; Μήπως είναι καιρός να το μάθετε; Κάθε χρονιά φτιάχνεται και μια αφίσα για τον σκοπό αυτό. Φέτος η αφίσα είναι αυτή:
Να πώς μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε στη μεγάλη αυτή προσπάθεια:

1.  Δωρίστε ένα βιβλίο που δεν χρειάζεστε πια σε μια βιβλιοθήκη κοντά σας, στο σχολείο σας ή στο δήμο σας.

2. Χαρίστε βιβλία στις αίθουσες αναμονής των γιατρών που επισκέπτεστε τακτικά (π.χ. του παιδίατρου ή του οδοντίατρου). Έτσι τα παιδιά θα μπορούν να διαβάζουν και να περνούν το χρόνο τους ευχάριστα καθώς περιμένουν.

3. Επικοινωνήστε με ορφανοτροφεία ή ιδρύματα και ρωτήστε τους για τις ανάγκες τους σε βιβλία. Μήπως μπορείτε να τους βοηθήσετε;

4. Χαρίστε  ένα βιβλίο σε κάποιον που ξέρετε ότι θα το εκτιμήσει και δεν μπορεί να το αποκτήσει.

5. Αφήστε ένα βιβλίο εκεί που κάποιο παιδί θα το βρει. Βάλτε το σε μια τσάντα και προσθέστε ένα μήνυμα όπου του λέτε ότι το βιβλίο είναι ένα δώρο για κείνο.

6. Χαρίστε βιβλία σε χώρους υποδοχής αστέγων ή προσφύγων. Φροντίστε να είναι μικρού μεγέθους για να μπορούν να το πάρουν μαζί τους.

7. Δωρίστε ένα βιβλίο που έχετε διαβάσει και το έχετε βαρεθεί σε κάποιο φίλο σας ή σε κάποιο άλλο συγγενικό σας πρόσωπο.

8. Φέρτε στην τάξη σας βιβλία που έχετε σπίτι σας και δεν τα θέλετε πια και δώστε την ευκαιρία στους συμμαθητές σας να τα διαβάσουν κι εκείνοι.

9. Μιλήστε στους γνωστούς και στους φίλους σας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφοράς Βιβλίου και προτρέψτε τους να χαρίσουν κι εκείνοι ένα βιβλίο!

Θυμηθείτε: Στις 14 Φεβρουαρίου χαρίζουμε ένα βιβλίο!!!

 




3 σχόλια:

  1. Κύριε Άλκη σήμερα είδα την απάντηση και το βιβλίο σας είναι τέλειο!!!Η μαθήτριά σας Ραφαέλα Νικολακοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσεις θέλω να ρωτήσω την Κανέλα τι να κάνω για να γίνω μάγισσα?

      Διαγραφή
  2. Ραφαέλα μου, σ' ευχαριστώ πολύ! Η Κανέλα θα το σκεφτεί και θα σου απαντήσει στο ιστολόγιο. Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή