Οι μάγισσες σας καλωσορίζουν

το ιστολόγιο των παιδιών που αγαπούν το ομότιτλο βιβλίο του Αλκιβιάδη Κούση
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Παπαβασιλείου, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ)


Η Μιρέλλα, η Φιρέλλα και η Κανέλα ανυπομονούν να σας γνωρίσουν και να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά τους. Πάρτε τις σκούπες και τα καπέλα σας κι ελάτε στην παρέα μας!

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Ρωτώντας πας...στις μάγισσες!

Οι μάγισσες λαμβάνουν πολλά πολλά μηνύματα από τα παιδιά που διαβάζουν τις περιπέτειές τους.  Σας ευχαριστούμε όλους και όλες πάρα πολύ για τις ευχές και την αγάπη σας! Πολλά παιδιά κάνουν ερωτήσεις, γι' αυτό σκεφτήκαμε να εγκαινιάσουμε μια στήλη στο ιστολόγιο που να περιλαμβάνει όλες τις απαντήσεις. Η στήλη θα λέγεται "Ρωτώντας πας...στις μάγισσες!". Εκεί θα δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα οι ερωτήσεις σας. Οι μάγισσες θα απαντούν ακριβώς από κάτω.
Θέλετε να ξεκινήσουμε; 

 

Σήμερα θ' απαντήσει η Κανέλα στις ερωτήσεις σας.


Η Ραφαέλα ρωτά την Κανέλα αν θα μπορούσε να της μάθει "πράγματα". Το ίδιο την ρωτά και ο Σαράντης. (Μάλλον κάποια μαγικά κόλπα θα εννοούν.)
 -Ραφαέλα και Σαράντη, βεβαίως και μπορώ να σας δείξω κάποια από τα μαγικά μου κόλπα! Ελπίζω μόνο να μη με μαλώσουν από την Ένωση Μαγισσών! Έχω σκεφτεί μαζί με τις αδελφές μου να σας φανερώσουμε κάποια στιγμή μικρά κόλπα που θα σας αρέσουν πολύ! Κάνετε μόνο λίγη υπομονή!
 
Η Μαριλένα ρωτά πώς μπορεί και δίνει η Κανέλα τόσες πολλές λύσεις σε όλα τα προβλήματα! 

-Μαριλένα μου, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να βρίσκεις λύσεις! Ιδίως όταν έχεις δυο αδελφές που κάνουν όλη την ώρα σκανταλιές! Αυτό νομίζω που με βοηθάει είναι ότι έχω υπομονή!

Ο Παναγιώτης Μ.,η Μελίνα και η Μαργιαλένα ρωτούν γιατί η Κανέλα φορά γυαλιά!

-Αχ, τα γυαλιά τα φοράω από μικρή! Μια σωστή μάγισσα πρέπει να βλέπει καλά για να μπορεί να διαβάζει τα μαγικά της βιβλία και να ετοιμάζει σωστά τα μαγικά της φίλτρα! Όλοι μου λένε πως δείχνω και λίγο πιο σοφή με τα γυαλιά μου! Δεν είναι πολύ ωραία;

Η Μελίνα αναρωτιέται αν η Κανέλα έκανε σκανταλιές πριν γνωρίσει τα παιδιά. 

-Χμ! Κανονικά δεν πρέπει ν' απαντήσω σ' αυτή την ερώτηση, αλλά εγώ θα σου το πω! Ε, λοιπόν, ΝΑΙ! Έκανα πολλές σκανταλιές! ...Όσο ήμουν μικρή, έκανα πάρα πολλές! Τώρα που μεγάλωσα, προσπαθώ να μην κάνω! Αλλά τι τα θέλεις, Μελίνα μου...Κάνουν τόσες πολλές σκανταλιές η Φιρέλλα και η Μιρέλλα, που είναι σα να κάνω κι εγώ!

Η Δήμητρα και η Ελπίδα ρωτούν την Κανέλα πώς έγιναν μάγισσες οι τρεις αδελφές και σε τι χρειάζονται τις σκούπες.

-Δήμητρα κι Ελπίδα, εμείς γεννηθήκαμε μάγισσες! Δεν γίναμε μάγισσες ξαφνικά. Καταγόμαστε από μεγάλη οικογένεια μαγισσών. Οι σκούπες μάς είναι απαραίτητες για να μπορούμε να πετάμε στον ουρανό και να μετακινούμαστε πολύ γρήγορα. Έτσι, γλιτώνουμε και την κίνηση στο δρόμο!!!

Πολλά παιδιά, όπως ο Μάρκος, ο Χρήστος Τ., ο Θέμελης, ο Θωμάς, ο Ίωνας κι άλλα αγόρια ρωτούν αν οι μάγισσες αγαπούν το ποδόσφαιρο και ποια παίζει καλύτερα. 

Αυτή η ερώτηση  έγινε η αφορμή να τσακωθεί η Μιρέλλα με τη Φιρέλλα κι ευτυχώς μπήκε στη μέση η Κανέλα (όπως πάντα) και τις χώρισε.  Η Μιρέλλα πιστεύει ότι είναι καλύτερη στο ποδόσφαιρο και λίγο χειρότερη στο μπάσκετ. Η Φιρέλλα όμως που είναι αθλήτρια από μικρή κι έπαιζε στο ουράνιο πρωτάθλημα μαγισσών πολλά χρόνια, θεωρεί ότι είναι η καλύτερη από όλες. Επειδή δεν μπορέσαμε να βγάλουμε άκρη, σας υποσχόμαστε ότι θα οργανώσουμε ένα τουρνουά με άλλες μάγισσες και θ' αφήσουμε να κρίνουν τα παιδιά ποια είναι τελικά η καλύτερη. (Ωχ! Μπελάδες μας περιμένουν!!!) 

Αυτές ήταν οι απαντήσεις προς το παρόν! Θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα! Να είστε όλοι και όλες καλά....και να μην ξεχνάτε να διαβάζετε όμορφα βιβλία! Οι μάγισσες αγαπούν τα βιβλία, να το θυμάστε αυτό!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου