Οι μάγισσες σας καλωσορίζουν

το ιστολόγιο των παιδιών που αγαπούν το ομότιτλο βιβλίο του Αλκιβιάδη Κούση
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Παπαβασιλείου, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ)


Η Μιρέλλα, η Φιρέλλα και η Κανέλα ανυπομονούν να σας γνωρίσουν και να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά τους. Πάρτε τις σκούπες και τα καπέλα σας κι ελάτε στην παρέα μας!

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

...μαγειρεύοντας στην αυλή του σχολείου!!!

Σήμερα η Κανέλα έβγαλε βόλτα το σκύλο μας και πέρασε έξω από το δημοτικό σχολείο της γειτονιάς. Τα παιδιά είχαν βγει διάλειμμα κι έπαιζαν χαρούμενα στην αυλή. Ξαφνικά άκουσε μια μικρή ομάδα παιδιών να τη φωνάζουν από μακριά: "Μάγισσα, μάγισσα, τι μαγειρεύεις σήμερα;;;". Χαμογέλασε πλατιά και πλησίασε προς τα κάγκελα του σχολείου έτοιμη να τους απαντήσει. Προς μεγάλη της έκπληξη τα παιδιά, που πρέπει να πήγαιναν Β΄ή Γ΄δημοτικού, δεν της έδωσαν καμιά σημασία! Έμεινε για λίγο ακίνητη και τα παρατήρησε.

Τα παιδιά κάθονταν στη σειρά, πάνω σε μια γραμμή και είχαν απέναντί τους, σε μικρή απόσταση, ένα άλλο παιδί που τα κοίταζε. Φώναζαν όλα μαζί: "Μάγισσα, μάγισσα τι μαγειρεύεις σήμερα;". Το παιδάκι απέναντι απαντούσε λέγοντας τα ονόματα διάφορων φαγητών, πχ. "Μουσακά!", "Μελιτζάνες στο φούρνο", "Κοτόπουλο με πατάτες"...κι άλλα τέτοια νόστιμα! Κάποια παιδιά έκαναν ένα βήμα μπροστά και κάποια έμεναν στη θέση τους. Η Κανέλα κατάλαβε ότι σε όσα παιδιά άρεσε το φαγητό που άκουγαν προχωρούσαν μπροστά, σε όσα δεν άρεσε έμεναν πίσω. Χμ! Αν έπαιζε και η ίδια όλο μπροστά θα πήγαινε! Τα παιδιά συνέχιζαν να ρωτούν και η Κανέλα κατάλαβε ότι το παιδί απέναντι ήταν η "μάγισσα"!!! Απίστευτο! "Καλέ, έχουμε σχολείο για μάγισσες τόσο κοντά στο σπίτι;", σκέφτηκε. 

Σε λίγη ώρα τα περισσότερα παιδιά είχαν πλησιάσει τη "μάγισσα". Η κοιλιά της Κανέλας γουργούριζε επικίνδυνα, αλλά έμενε στη θέση της για να δει τη συνέχεια. Κάποια στιγμή η "μάγισσα" είπε "Σήμερα θα μαγειρέψω ένα παιδί!!!" κι άρχισε να κυνηγά τα αγόρια και τα κορίτσια που ήταν γύρω της! Απαπα! Τι σαματάς ήταν αυτός! Τα παιδιά σκόρπισαν κι έτρεξαν να γυρίσουν πίσω στην αρχική τους θέση. Η "μάγισσα" κατάφερε κι έπιασε ένα άλλο κοριτσάκι που πήρε αμέσως τη θέση της. Τα υπόλοιπα παιδιά, μαζί με την "υποτιθέμενη" μάγισσα επέστρεψαν πίσω στην αρχική γραμμή. Από εκεί ξεκίνησαν πάλι τις ερωτήσεις. "Μάγισσα, μάγισσα, τι μαγειρεύεις σήμερα;"

"Μοσχαράκι με αρακά!" φώναξε δυνατά από τα κάγκελα. Κάποια  από τα παιδιά γύρισαν και την κοίταξαν. Μετά έβαλαν τα γέλια! Η καημένη η Κανέλα ένιωσε μεγάλη ντροπή! Τράβηξε από το λουρί το σκύλο και γύρισε πίσω. Μας τα διηγήθηκε όλα πολύ στενοχωρημένη! Η Φιρέλλα της είπε ότι τα παιδιά στο σχολείο έπαιζαν ένα παιχνίδι κι ότι κακώς στενοχωρέθηκε! Η Μιρέλλα από την άλλη της ζήτησε να επαναλάβει όλα τα φαγητά που άκουσε για να τα μαγειρέψει! Περάσαμε όλη την υπόλοιπη μέρα μας στην κουζίνα! Δέκα φαγητά μαγειρέψαμε!

Η αλήθεια είναι ότι, αν δεν προσέξεις, με αυτό παιχνίδι μπορεί να βάλεις πολλά κιλά! Ή μήπως κάτι έχουμε καταλάβει λάθος;;;














 
 
Florian και Philipp του Pestalozzischule, του Gladbeck της Γερμανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου