Οι μάγισσες σας καλωσορίζουν

το ιστολόγιο των παιδιών που αγαπούν το ομότιτλο βιβλίο του Αλκιβιάδη Κούση
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Παπαβασιλείου, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ)


Η Μιρέλλα, η Φιρέλλα και η Κανέλα ανυπομονούν να σας γνωρίσουν και να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά τους. Πάρτε τις σκούπες και τα καπέλα σας κι ελάτε στην παρέα μας!

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

...αμάν πια με αυτά τα γλυκά!!!

Είμαστε ένα σπίτι σε....δίαιτα! Ναι, καλά διαβάσατε! Η μαμά μάς έβαλε όλους πάνω στη ζυγαριά και μαντέψτε ποιος ή μάλλον ποιες χρειάζονται δίαιτα κατεπειγόντως...Σωστά μαντέψατε!

Ο Γιάννης, η Μαρία κι εγώ δεν προλάβαμε φέτος να φάμε από τα γλυκά της γιαγιάς. Δηλαδή προλάβαμε, αλλά είχαμε πολύ γερό συναγωνισμό. Οι καλές μας οι μαγισσούλες ξετρελάθηκαν με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες και τα καταβρόχθισαν όλα! Ο καημένος ο μπαμπάς ίσα ίσα που τα δοκίμασε. Για πότε άδειασαν οι πιατέλες στο σαλόνι, ούτε που το πήραμε χαμπάρι!

Η Μιρέλλα, νομίζω, πρέπει να έφαγε τα περισσότερα από τις τρεις. Όπου και να την πετύχαινες όλες αυτές τις μέρες κρατούσε πάντα ένα γλυκό στο χέρι! Η Φιρέλλα πάλι τα έπαιρνε και τα έτρωγε κρυφά! Οι τσέπες της κολλούσαν από την άχνη και τα σιρόπια! Εκεί τα έκρυβε! Η Κανέλα πρέπει να έφαγε κάμποσα, αλλά τουλάχιστον αυτή ήταν ειλικρινής και δεν προσπαθούσε να το κρύψει. Ας είναι όμως! Τώρα τα γλυκά τέλειωσαν, τέλειωσαν και οι γιορτές.  Κι άρχισαν οι υποσχέσεις.

Η Φιρέλλα θέλει να κάνει μακρινούς περιπάτους πετώντας με τη σκούπα της για να...ξαναβρεί τη φόρμα της. Η Μιρέλλα δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να αδυνατίσει και μας δήλωσε ότι "όσο χωράει μέσα στα ρούχα της" δεν πρόκειται να κάνει καμιά προσπάθεια. Δήλωσε ωστόσο ότι θα "συνοδέψει" την Φιρέλλα στους "περιπάτους" της, αν είναι να κάνει καλό στην υγεία της. Όσο και να τους εξηγούμε μαζί με την Κανέλα ότι όταν κάθεσαι, δεν αδυνατίζεις, εκείνες δεν λένε να το καταλάβουν. 

Η Κανέλα τους είπε ότι έτσι όπως πάνε, δεν θα μπορούν να στηριχτούν πάνω στα σκουπόξυλά τους από το βάρος και λίγο έλειψε ν' αρπαχτούν ξανά! Η Φιρέλλα έτρεξε αμέσως στον καθρέπτη για να κοιταχτεί και η Μιρέλλα ανέβηκε πολλές φορές πάνω στη ζυγαριά μέχρι να καταλάβει για ποιο πράγμα μιλούσαμε. Δε νομίζω ότι κατάλαβε τελικά.

Εκείνη την ώρα ήρθε ο μπαμπάς και κόψαμε τη βασιλόπιτα. Το φλουρί έπεσε ανάμεσα στη Μιρέλλα και στη Φιρέλλα. Τρελάθηκαν από τη χαρά τους και ξέχασαν όλα όσα λέγαμε πριν. Οι μάγισσες ήταν πολύ τυχερές το 2015 και θα συνεχίσουν να είναι και το 2016. Χμ! Κάτι μου λέει ότι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές.

Εσείς όμως μην ξεχνιέστε. Συνεχίστε να μας στέλνετε τα γράμματα και τις ζωγραφιές σας. Κι αν δείτε τίποτα μάγισσες στη γειτονιά σας να πετούν στον ουρανό, είναι γιατί κάνουν...δίαιτα!!! Καλή χρονιά σε όλους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου