Οι μάγισσες σας καλωσορίζουν

το ιστολόγιο των παιδιών που αγαπούν το ομότιτλο βιβλίο του Αλκιβιάδη Κούση
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Παπαβασιλείου, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ)


Η Μιρέλλα, η Φιρέλλα και η Κανέλα ανυπομονούν να σας γνωρίσουν και να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά τους. Πάρτε τις σκούπες και τα καπέλα σας κι ελάτε στην παρέα μας!

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Οι τρεις μικροί μας φίλοι και οι μάγισσες έχουν μεγάλη....ιστορία!

Ο Χρήστος, ο Γιάννης και η Μαρία γνώρισαν τη Μιρέλλα, τη Φιρέλλα και την Κανέλα πολλά πολλά χρόνια πριν! Τα τρία παιδιά και τα υπόλοιπα πρόσωπα του βιβλίου συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε ένα θεατρικό έργο όπου ήταν πρωταγωνιστές! Αμέ! Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή!

Τον Οκτώβρη του 1997 σε ένα δημοτικό σχολείο του Κερατσινίου μια ομάδα μαθητών και ο δάσκαλός τους έψαχναν να βρουν ένα θεατρικό έργο για τα Χριστούγεννα. Ήθελαν να είναι κάτι πρωτότυπο και διασκεδαστικό. Επειδή όλα όσα σκέφτηκαν δεν τους ενθουσίασαν, αποφάσισαν να γράψουν κάτι δικό τους. Έτσι "γεννήθηκαν" οι μάγισσσες. Το έργο θα ανέβαινε στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου της περιοχής και θα το παρακολουθούσαν τόσο οι γονείς όσο και όλα τα παιδιά του σχολείου.  

Οι πρόβες ήταν εξαντλητικές, αλλά τα γέλια και οι φωνές που τις συνόδευαν, τους έκαναν να ξεχνούν την κούραση. Τελικά τα κατάφεραν και στις 19 Δεκεμβρίου το έργο παρουσιάστηκε για μία και μοναδική φορά. Τα σκηνικά ήταν υποτυπώδη και φτιαγμένα με ό,τι μπόρεσαν να βρουν στα σπίτια τους. Το ίδιο και τα κουστούμια. Οι ερμηνείες όμως των μικρών πρωταγωνιστών ήταν εξαιρετικές και η παράσταση καταχειροκροτήθηκε.

Να και η αφίσα που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά:


Αρκετά χρόνια αργότερα το έργο ξαναγράφτηκε κι αυτή την φορά έγινε βιβλίο! Χρειάστηκε όμως να περάσει κι άλλος χρόνος, να γίνουν πολλές διορθώσεις και βελτιώσεις μέχρι να πάρει την μορφή που κυκλοφόρησε τελικά από τις αγαπημένες μας εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ! Τα παιδιά που έπαιξαν στο πρώτο εκείνο θεατρικό είναι σήμερα 29 χρονών!!! Για φαντάσου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου