Οι μάγισσες σας καλωσορίζουν

το ιστολόγιο των παιδιών που αγαπούν το ομότιτλο βιβλίο του Αλκιβιάδη Κούση
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Παπαβασιλείου, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ)


Η Μιρέλλα, η Φιρέλλα και η Κανέλα ανυπομονούν να σας γνωρίσουν και να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά τους. Πάρτε τις σκούπες και τα καπέλα σας κι ελάτε στην παρέα μας!

Κυριακή, 10 Απριλίου 2016

...στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών


"Οι φίλες μας...οι μάγισσες" ήταν καλεσμένες από τους μαθητές της Α΄τάξης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών την  Παρασκευή (8/4/2016)! Συναντηθήκαμε όλοι μαζί στην φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Τα περισσότερα από τα παιδιά γνώριζαν καλά την ιστορία του βιβλίου και αναγνώρισαν αμέσως τους πρωταγωνιστές του.
Οι μάγισσες, αν και προσπάθησαν να μας ξεγελάσουν στην αρχή, δεν μπόρεσαν να μείνουν για πολύ κρυμμένες και, όταν φανερώθηκαν, τα παιδιά τις υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό! 

 μάγισσες και μάγοι εν δράση

Στη συνέχεια θυμηθήκαμε την Ορτανσία και το πώς προσπάθησε να διώξει τις μάγισσες από το σπίτι της γιαγιάς. Τραγουδήσαμε το τραγούδι της και γελάσαμε πολύ με το πώς οι μάγισσες κατάφεραν να την ξεγελάσουν.Φτιάξαμε και το ξόρκι της χαράς ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο καζάνι τα υλικά που μόνοι μας ρίξαμε μέσα. Το δοκιμάσαμε αν έγινε καλό και μετά ήπιαμε στην υγειά μας!!!

 ρίχνοντας τα υλικά στο "καζάνι" για να φτιάξουμε το ξόρκι της χαράς

 ...ανακατεύοντας τα υλικά...

Στο τέλος, διαβάσαμε το συγκινητικό μήνυμα που έστειλαν οι μάγισσες στα παιδιά και αποχαιρετηθήκαμε με μεγάλο ενθουσιασμό! Ήταν πολύ όμορφα! 


Ευχαριστούμε πολύ την δασκάλα της Α΄τάξης, κ. Χρυσού Σγουρώ, για την πρόσκληση και το 1ο Δ.Σ. Γλυκών Νερών για την φιλοξενία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου