Οι μάγισσες σας καλωσορίζουν

το ιστολόγιο των παιδιών που αγαπούν το ομότιτλο βιβλίο του Αλκιβιάδη Κούση
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Παπαβασιλείου, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ)


Η Μιρέλλα, η Φιρέλλα και η Κανέλα ανυπομονούν να σας γνωρίσουν και να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά τους. Πάρτε τις σκούπες και τα καπέλα σας κι ελάτε στην παρέα μας!

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Γιατί να διαβάσω αυτό το βιβλίο στην τάξη;

Από το ιστολόγιο Λέσχη Ανάγνωσης - Φιλαναγνωσίας η κ. Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής,  παραθέτει μερικούς πολύ καλούς λόγους για να διαβάσετε το βιβλίο:
  • Γιατί η γρήγορη και χιουμοριστική πλοκή του θα τραβήξει το ενδιαφέρον των παιδιών. 
  • Γιατί ο λόγος του είναι σύγχρονος και καθημερινός.
  • Γιατί είναι ένα ξέγνοιαστο μυθιστόρημα, που μας θυμίζει πως η ανάγνωση είναι απόλαυση.
  • Γιατί μπορούμε να διαβάσουμε και άλλα βιβλία ή παραμύθια με μάγισσες και να οργανώσουμε "μαγικά" δείπνα ή "μαγικές" βραδιές στο σχολείο μας, να φτιάξουμε τα δικά μας μαγικά ξόρκια, να οργανώσουμε μια ημέρα με μαγικά κόλπα. 
  • Γιατί με αφορμή το βιβλίο αυτό μπορούμε να ασχοληθούμε περισσότερο με τους συμβολισμούς, τα ήθη και τα έθιμα της άνοιξης και της Πρωτομαγιάς.
Οι μάγισσες είναι πολύ χαρούμενες!

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Κουράκη και σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στο ιστολόγιό της (http://lesxhanagnosis.blogspot.gr/). Στις σελίδες του προτείνονται βιβλία θεματικά, ενημερώνεστε για τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων και προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου